Qikker Online

+31 20 8200 923
NL EN

Cases

Een selectie van de mooiste websites en apps uit ons portfolio.

CONCEPT, DESIGN & DEVELOPMENT  |  vuejs + WordPress

A (not that) classical guide for the music minded

Met MaestroMusic.today maakt Warner Music Nederland een nieuwe generatie muziekliefhebbers wegwijs in de wereld van klassieke muziek. Het platform speelt hierbij in op actualiteiten en je mood op bepaalde momenten van de dag.

Samen met Warner en Timm & Pimm hebben we in één week het concept ontwikkeld en getest bij de doelgroep. Daarna is de productiefase van start gegaan, waarin Qikker verantwoordelijk was voor het design en development van het platform (Vue.js en WordPress).

CONCEPT, Design & Development | Vue.js

Iedere docent kan een sidekick gebruiken

Robin helpt leraren door online variatie in aanvullend lesmateriaal te zoeken dat altijd bij het lesboek past. Zo kunnen alle leraren lesgeven op hun eigen manier.

We zijn begonnen met een design sprint waarin we samen met ThiemeMeulenhoff het concept hebben ontwikkeld en vervolgens hebben getest met echte leraren. Daarna was Qikker verantwoordelijk voor het design en de development van de eerste MVP release. Ondertussen werken we als development partner van ThiemeMeulenhoff continu door aan nieuwe features

Design & Development | WordPress

Alle jongens en meisjes moeten seksueel veilig op kunnen groeien.

Qpido geeft voorlichting op scholen aan leerlingen, docenten en ouders over liefde, seksualiteit en relaties. Ze geven trainingen aan professionals en bieden hulp aan jongens en meisjes die te maken hebben (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Voor Qpido hebben in een design sprint het concept van de website ontwikkeld, waarin jongeren, ouders en professionals kunnen leren over verschillende thema’s met speciaal op hen afgestemde content. Ook kunnen jongeren via de chat en WhatsApp in contact komen met Qpido en zo met hun vragen en verhalen bij iemand terecht.

Design & Development | Vue.js + cockpit

Een mobile-first website voor AMF festival

AMF Festival wordt georganiseerd door ALDA Events tijdens Amsterdam Dance Event en is het grootste indoor festival waarbij mensen van over de hele wereld bij elkaar komen in de Johan Cruijff ArenA.

In een korte periode hebben we een mobile-first website ontwikkeld die rekening houdt met de verschillende fases van de promotie rondom het evenement. Denk hierbij onder andere aan een after event mode die direct na het evenement wordt geactiveerd en content en functionaliteiten daarop aanpast.

Concept, design & development  |  WordPress

Corporate storytelling voor ALDA

ALDA Events bedenkt en organiseert dance events over de hele wereld. Van A Day at the Park tot Armin Only.

Voor ALDA hebben we een Launch Project georganiseerd waarin we in vier maanden from scratch een nieuwe website hebben ontworpen én gebouwd. We begonnen met een Design Sprint waarin we in één week een concept ontwikkelden dat aansluit bij de nieuwe strategie van ALDA. ALDA schept werelden met een verhaal, waarvan de events een onderdeel zijn. Op de website hebben we deze verhalen interactief gemaakt, zodat bezoekers de verschillende werelden kunnen ervaren en ontdekken.

Concept, design & development  |  ios & android apps

Energie besparen met de klanten van Greenchoice

Greenchoice is dé duurzame energieleverancier van Nederland. Greenchoice helpt haar klanten actief met besparen en zelf opwekken van energie.

In 2014 wonnen we een pitch met een designconcept dat bijdraagt aan de doelstelling van Greenchoice. Het jaar daarna lanceerden we de app, die het voor klanten mogelijk maakt om heel nauwkeurig het energieverbruik bij te houden. Sindsdien werken we samen met Greenchoice continu aan nieuwe functionaliteiten en releases. Zo heeft de app zich ontwikkeld tot het belangrijkste touchpoint van Greenchoice met haar klanten.

Design & development  |  WordPress & Laravel

Een rouw-portal voor EO

De Evangelische Omroep (EO) is een mediabedrijf, dat crossmediaal zichtbaar wil zijn en via verschillende kanalen verhalen vertelt over en vanuit het christelijke geloof.

Voor de Evangelische Omroep hebben we een portal ontwikkeld in Laravel en WordPress waar iedereen terecht kan die een naaste is verloren. ‘Ik mis je‘ helpt bezoekers met rouwverwerking en biedt troost. Meer informatie over dit project vind je op de uitgebreide case pagina.

 

Design & development  |  WORDPRESS

De Airbnb voor coaches in Amsterdam

House of Awareness is een online platform voor zelfontwikkeling, waarop je een coach kunt vinden die bij je past. Daarnaast vinden bezoekers er ook oefeningen en inspiratie.

Voor House of Awareness hebben we in eerste instantie verschillende designconcepten ontwikkeld, waaruit de klant haar favoriet heeft gekozen. Vervolgens hebben we een WordPress platform gebouwd. De coaches kunnen in het WordPress CMS zelf hun profiel aanpassen en de klant kan landingspagina’s inrichten voor nieuwe producten, zoals trainingen en cursussen.

design & development  |  Laravel & WORDPRESS

Beleggingsadvies op maat

Slim Beleggen en Beursbrink zijn onafhankelijke portals met beleggingsnieuws en -advies voor particuliere beleggers. Via abonnementen op maat krijgen abonnees periodiek rapporten met voor hen relevante informatie en advies.

De abonnementen-service en ledenadministratie is een maatwerk applicatie gebouwd in Laravel. WordPress wordt gebruikt als CMS voor de redactie. Via het Continuous Improvement proces worden de twee portals continu verder verbeterd.

development PARTNER  |  Laravel & BACKBONE

Online leeromgeving voor ThiemeMeulenhoff

Als development partner van educatieve softwareontwikkelaar d·sens, zijn wij verantwoordelijk voor de technische realisatie van Got it Rekenen en Got-it Taal.

Op deze adaptieve leeromgevingen van ThiemeMeulenhoff kunnen leerlingen op hun eigen niveau en snelheid hun reken- en taalvaardigheden verbeteren. Inmiddels werken meer dan 200.000 scholieren uit het basis en voortgezet onderwijs met deze methode.

Bel gerust als je meer wil weten over deze cases (of als je wil weten wat we voor jou kunnen doen).

Joost Cornelissen Partner & Strategy Director

Waar kunnen we jou mee helpen?