Chickslovefood

Supersnel naar een favoriet recept

Chickslovefood is Nederland’s meest populaire ‘foodblog’ met meer dan 800.000 unieke bezoekers per maand. Nina en Elise inspireren dagelijks mensen met nieuwe recepten. De volledig nieuwe website met klantomgeving voor Chickslovefood members heeft een aantal belangrijke nieuwe functies die bijdragen aan de groeiambities van de Chicks.

bezoek website

Product

Foodblog met klantomgeving

Oplossingen

  • Klantonderzoek
  • Productstrategie
  • UX & UI design
  • Development

Technologie

  • Headless CMS
  • VueJS
  • Nova

Een foodblogplatform met klantomgeving biedt ruimte voor nieuwe verdienmodellen 

Alleen maar recepten publiceren, bracht niet de gewenste omzetgroei. Om commercieel meer profijt te hebben van hun online activiteiten, wilden de chicks nu eens écht weten wat ze hun bezoekers het beste konden voorschotelen. De klantomgeving helpt hierbij door inzichten over receptvoorkeuren van de members te geven. De chicks verkopen zo ook meer online mealplans en kookboeken. Een mobile first UX en een snelle zoekfunctie met Elasticsearch levert meer paginaweergaves, hogere conversie en een hogere retentie op.

Een mooier design hadden we ons niet kunnen wensen. Heel functioneel en een geweldige geüpdate uitstraling van ons foodblogplatform.

Nina en Elise

Eigenaren, Chickslovefood

Een onderzoek onder duizenden followers en workshops leverden inzichten voor de nieuwe website

Qikker heeft een aantal workshops verzorgd en enquête opgesteld en uitgestuurd onder de followers van Chickslovefood. Met die inzichten zijn we aan de slag gegaan. Handige afvinklijstjes voor ingrediënten en stappen in het recept bieden ondersteuning tijdens de boodschappen en het koken. Followers worden loyale ‘members’ en kunnen nu favoriete recepten opslaan en makkelijk terugvinden in hun eigen member-omgeving. Het platform is een fijne dagelijkse inspiratiebron voor de lekkerste recepten geworden, waar gebruikers terug blijven komen.

Zet je digitale klantomgeving nu eens écht goed neer.

Abonnementen met beleggingsadvies voor particuliere beleggers
Sprout Money

Abonnementen met beleggingsadvies voor particuliere beleggers