Continuous Improvements

Met een vast ritme, continu bezig met het verbeteren van een website of webapplicatie.

Een succesvol online product of dienst is nooit af. De ontwikkelingen in de markt en technologie volgen elkaar in hoog tempo op en om concurrerend te blijven moet je blijven innoveren. Voor ondernemers en organisaties die voorop willen blijven, hebben wij een proces ontwikkeld waarin we continu je product verbeteren.

Voor onze klanten vervullen wij het liefst de rol van online partner, waarbij we proactief meedenken op strategisch niveau, dit vertalen naar online doelstellingen en vervolgens ook de verantwoordelijkheid nemen voor de uitvoering. De uitvoering bestaat dan uit de doorontwikkeling van de website of webapplicatie en/of het design van nieuwe wensen. Hiervoor spreken we in een Continuous Improvements project een vast aantal uur af per maand.

Geïnteresseerd in Continuous Improvements? Lees hieronder meer over dit proces of neem direct contact op voor meer informatie.

Het proces

Bij Continuous Improvements projecten werken we aan een bestaand online product. Dit zijn vaak projecten die we zelf hebben ontwikkeld, maar we nemen ook het onderhoud over van projecten die we niet zelf ontwikkeld hebben.

Voordat we starten met de doorontwikkeling stellen we een product backlog op. Een product backlog is een lijst van eisen, wensen en bugs. Deze lijst stellen we samen met de product-owner op, dit is de verantwoordelijke bij de klant voor het project. Het ontwikkelteam maakt een inschatting voor alle items en vervolgens prioriteert de product owner deze lijst. Hierdoor heb je als klant controle waaraan gewerkt gaat worden.

Als de product backlog geprioriteerd is dan start het team met de ontwikkeling in sprints van 1 maand. Er wordt gestart met de items die de hoogste prioriteit hebben. Aan het einde van de sprint worden de verbeteringen gereleased. Het budget en de doorlooptijd zijn vast, de hoeveelheid items die opgepakt kunnen worden is flexibel.

Na afloop van de sprint start een nieuwe sprint weer met een sprintplanning waar de belangrijkste items worden gedefinieerd, vervolgens worden er weer zoveel mogelijk items opgepakt.

Voordelen

  • Er wordt continu gewerkt aan het verbeteren van de website of webapplicatie
  • Het budget en de doorlooptijden zijn vast
  • Er is veel ruimte om bij te sturen als klant
  • Het team waar de klant deel van uitmaakt komt in een prettig ritme
  • De werkzaamheden kunnen goed ingepland worden, waardoor minder tijd nodig is voor projectmanagement

Een transitieproject voor een vliegende start

Veel Continuous Improvements projecten die we doen zijn een logische vervolgstap nadat we zelf de eerste release hebben ontwikkeld. We doen echter ook projecten waarbij we het beheer overnemen van een andere partij. Dit kunnen we doen indien het project gebouwd is in PHP (of native iOS / Android) en de kwaliteit van de code goed is.

Om dit te onderzoeken en indien nodig direct te verbeteren organiseren we eerst een transitieproject. Tijdens een transitieproject onderzoeken wij de code en richten we de ontwikkel- en projectmanagement omgeving in. Indien noodzakelijk lossen we bestaande bugs op en verbeteren we de kwaliteit van de code, zodat we tijdens het Continuous Improvements project effectief kunnen doorontwikkelen.

Het Continuous Improvements team

  • Product-owner. Dit is het primaire aanspreekpunt binnen de klant. De product-owner heeft de autoriteit om beslissingen te maken wat er gebouwd moet worden. De product-owner zal dit intern afstemmen met andere stakeholders bij de klant.
  • Projectmanager / Scrum Master. De projectmanager zorgt voor een soepel project door ervoor te zorgen dat het team effectief het werk kan uitvoeren. Ook faciliteert hij/zij de meetings, houdt de backlog up-to-date en is de schakel tussen verschillende teammembers onderling en/of de product owner.
  • Het ontwikkelteam. Het ontwikkelteam bestaat uit de ontwikkelaar(s), designer(s) en tester(s). Afhankelijk van de benodigde expertise voor bepaalde features en/of werkzaamheden worden de betreffende leden van het ontwikkelteam ingepland.

Klaar om ons te ontmoeten?