Qikker Online

+31 20 8200 923
NL EN

How can we increase traffic by making it easier and faster to find and save recipes? (☎️ for English)

  • Foodblog
  • Vue.js - WordPress - Nova

Chickslovefood is Nederland’s meest populaire foodblog met meer dan 600.000 unieke bezoekers per maand. Nina en Elise inspireren dagelijks mensen met nieuwe recepten. De volledig nieuwe website heeft een aantal belangrijke nieuwe functies die bijdragen aan de groeiambities van de dames.

Bezoekers kunnen inspiratie opdoen door te scrollen door de overzichtelijke overzichtspagina’s. Ook de supersnelle zoekfunctie helpt bezoekers snel aan een lekker recept. De handige afvinkinkijstjes die bij de recepten staan zijn handig in de supermarkt of tijdens het koken. Gebruikers kunnen hun favoriete recepten makkelijk opslaan. Zo is het platform een fijne inspiratiebron voor de lekkerste recepten geworden, waar gebruikers terug blijven komen. Dit biedt ‘de chicks’ veel mogelijkheden om hun business verder te ontwikkelen en te blijven groeien.

Bekijk website

Doel

Eén van de belangrijkste vragen vanuit Chickslovefood was hoe we (nieuwe) bezoekers meer recepten konden laten bekijken. Het verhogen van het aantal paginaweergaves brengt namelijk een direct positief effect op de omzet uit banners en advertorials. Het verhogen van boekverkopen in de webshop is ook een belangrijk doel. Chickslovefood wil gebruikers verder beter leren kennen om ze in de toekomst beter te kunnen bedienen, gekoppeld aan nieuwe verdienmodellen. Bij de start van het project hebben we een enquête uitgestuurd naar trouwe fans, om meer te weten te komen over hun behoeftes. Hieruit kwam de behoefte naar meer overzicht en een betere zoekfunctie sterk naar voren (6.000+ ingevulde enquêtes).

“Ik zou graag willen zoeken op een bepaald ingrediënt, soms heb ik gewoon zin in een ingrediënt zoals spinazie of paprika.” - trouwe fan

We bieden gebruikers meer overzicht zodat ze minder scrollen door grote en lange blogposts. Zo vinden ze sneller een lekker recept.

De zoekfunctie met Elasticsearch zorgt voor supersnelle resultaten.

Handige afvinklijstjes voor ingrediënten en stappen in het recept bieden ondersteuning tijdens de boodschappen en het koken.

Gebruikers kunnen een account aanmaken en hun favoriete recepten opslaan en makkelijk terugvinden.

Resultaat

Door een snelle, plezierige en memorabele ervaring zorgen wij ervoor dat gebruikers eerder en vaker terugkeren naar de site. Het aantal bezochte pagina’s per sessie is gestegen met 120%, meer dan twee keer zoveel. Met de ‘mijn account sectie’ verzamelen we waardevolle data over de favoriete recepten van gebruikers waardoor Chickslovefood bezoekers nog beter van dienst kan zijn. In de eerste week dat de Beta-site live stond zijn er reeds 350 accounts aangemaakt, zonder dat hier marketing-efforts aan zijn besteed. Met duidelijke call to actions leiden we gebruikers via verschillende journeys naar de webshop – een van de belangrijkste verdienmodellen van het platform.

Bel gerust als je meer wil weten over deze case, of als je benieuwd bent wat we voor jou kunnen maken.

Joost Cornelissen Partner & Strategy Director

How can we help you?