Qikker Online

+31 20 8200 923
Diensten

Continuous Improvements

 • Maandelijks
 • € 3.000 - € 5.000
 • 2 - 4 personen

In dit proces van Continuous Improvements denken we strategisch mee en zijn we continu bezig met innoveren en het verbeteren van je website of applicatie, binnen een afgesproken aantal uur per maand.

Een succesvol online product of dienst is nooit af. De ontwikkelingen in de markt en technologie volgen elkaar in hoog tempo op en om concurrerend te zijn moet je blijven innoveren. Om deze reden hebben wij een proces ontwikkeld waarin we met een vast ritme continu werken aan het verbeteren van je website of app.

Voor onze klanten vervullen we het liefst de rol van online partner. Als partner denken we proactief mee op strategisch niveau. We stellen online doelstellingen en nemen vervolgens ook de verantwoordelijkheid voor de uitvoering. Hiervoor spreken we in een Continuous Improvements-project een vast aantal uur per maand af.

Geïnteresseerd in Continuous Improvements? Lees hieronder meer over dit proces of neem direct contact op voor meer informatie.

Deep dive

Altijd innoveren en verbeteren

Bij Continuous Improvements-projecten werken we door aan een bestaand online product. Meestal hebben wij deze sites in eerste instantie zelf ontwikkeld, maar we doen ook met alle liefde Continuous Improvements voor websites die andere partijen gemaakt hebben.

Voordat we starten met de doorontwikkeling stellen we een ‘Product Backlog’ op. Dit is een lijst van eisen, wensen en bugs. Deze lijst maken we samen met de Product Owner, die vanuit de klant verantwoordelijk is voor het project. Ons ontwikkelteam maakt een inschatting voor alle items en vervolgens prioriteert de Product Owner de lijst. Hierdoor ben je als klant altijd in control.

Na het prioriteren van de Product Backlog start het team met ontwikkelen in sprints, die elk een maand duren. We starten met de items die de hoogste prioriteit hebben, gevolgd door items met een lagere prioriteit, enzovoorts. Aan het einde van de sprint worden de verbeteringen gereleased en starten we met een nieuwe. Door de sprints op deze manier te organiseren staan het budget en de doorlooptijd altijd vast, maar de hoeveelheid items die per sprint opgepakt wordt is flexibel.

"Het budget en de doorlooptijd staan altijd vast, maar de hoeveelheid items die per sprint opgepakt wordt is flexibel."

Wat zijn daarvan de voordelen?

 • Er wordt continu gewerkt aan het verbeteren van de website of app
 • Het budget en de doorlooptijden staan vast
 • Als klant heb je veel ruimte om bij te sturen
 • De werkzaamheden worden strak ingepland, waardoor minder tijd nodig is voor projectmanagement
 • Het team, waarvan de klant onderdeel is, werkt volgens een prettig en efficiënt ritme

Het Continuous Improvements-team

 • Product Owner. Dit is het primaire aanspreekpunt vanuit de klant. De Product Owner heeft de autoriteit om beslissingen te nemen over wat prioriteit heeft en wat er gebouwd moet worden. Het is ook de taak van de Product Owner om dit intern af te stemmen met andere stakeholders bij de klant.
 • Projectmanager / Scrum Master. Deze projectmanager zorgt voor een soepel projectverloop door te regelen dat het team lekker kan werken. Ook faciliteert hij/zij de meetings, houdt de Product Backlog up-to-date en is de schakel tussen de verschillende teammembers onderling en met de Product Owner.
 • Het ontwikkelteam. Het ontwikkelteam bestaat uit een of meerdere ontwikkelaars, designers en testers. Afhankelijk van de benodigde expertise voor bepaalde features en werkzaamheden worden de leden van het ontwikkelteam ingepland.

Qikker communiceert duidelijk wanneer iets opgepakt wordt en is snel qua responstijd. Er wordt ook goed meegedacht bij nieuwe features.

Dominique Zondervan, Rockstart

Een transitieproject voor een vliegende start

Na oplevering van een gloednieuwe website of app kunnen we eigenlijk direct starten met Continuous Improvements. Voor websites die gebouwd zijn door een andere partij, dus waarvan Qikker het beheer overneemt, organiseren we eerst een transitieproject.

In zo’n transitieproject onderzoeken we de code waarin een website of app gebouwd is en richten we de ontwikkel- en projectmanagement-omgeving naar onze eigen standaard in. Indien noodzakelijk lossen we direct bestaande bugs op en verbeteren we de kwaliteit van de code. Zo zorgen we ervoor dat we een vliegende start maken, we effectief kunnen doorontwikkelen en meteen kunnen verbeteren.

Bel gerust als je benieuwd bent wat we voor jouw website of app kunnen betekenen.

Michiel Willekens Partner & Scrum Master

 1. intro
 2. Het proces
 3. Voordelen
 4. Het team
 5. Transitieproject
 6. Meer informatie